زندگی برای کسانی که فکر می کنند یک کمدی و برای کسانی که احساس می کنند یک تراژدی است./هوراس والپول
۱۴۰۳/۴/۲۸
» خبر داغ » طرز تهیه حلوا مجلسی
تاریخ انتشار : 2020/04/17 - 22:41
 کد خبر: 98890
 4016 بازدید

طرز تهیه حلوا مجلسی

ما در اینجا می‌خواهیم شما را با فوت‌وفن‌های حلوا درست کردن آشنا کنیم. حلوایی که بتوانید به هنگام مراسم عزا برای خیرات یا افطاری در ماه رمضان درست کرده و به همراه چای میل نمایید.

طرز تهیه حلوا مجلسی

مواد لازم برای پخت حلوا مجلسی :

آرد سفید 2 لیوان

شکر 1 لیوان

آب 1/5 لیوان

روغن مایع نصف لیوان

کره 100 گرم

گلاب يك چهارم ليوان

زعفران آبکرده يك چهارم ليوان

مغز هل سایيده در صورت تمایل مقداری کم

طرز تهیه حلوا مجلسی :

برای طرز تهیه انواع حلوا، ابتدا باید شربت را درست کنیم. به این صورت که آب و زعفران آبکرده و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا مواد حل شود و چند دقیقه بجوشند.

آرد را روی حرارت ملایم تفت بدهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن تغيير كند. در اين مدت بايد مرتب آرد را هم بزنيد تا نسوزد.

روغن و کره را اضافه کنید و مجددا تفت بدهید تا رنگ آن قهوه ای کمرنگ شود.

از روی حرارت بردارید و شربت را به آن اضافه کنید و حسابی هم بزنید. اگر آرد به صورت گلوله گلوله بود و حلواتان شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شود.

در اين مرحله گلاب و مغز هل را نيز به حلوا اضافه کنید.

تقریبا ۱۰-۵ دقیقه طول می کشد تا حلوا یکدست و سفت شود. اگر حلواتان باز هم شل بود می توانید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بگذارید تا سفت شود.

نكاتی برای تهیه انواع حلوای مجلسی :

• اگر از شعله پخش کن استفاده کنید حرارت به صورت یکنواخت پخش می شود و بهتر است.

• می توانید از آرد برنج يا آرد سنگک هم استفاده کنید فرق آن در این است که رنگ آن تیره تر می شود در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگی كمتری پيدا می كند و رنگ آن کمی روشن تر می شود و در صورت استفاده از آرد سنگگ رنگ آن كمی تيره تر می شود.

• اگر گلاب را زودتر به حلوا اضافه كنید در اثر حرارت زياد عطر آن از بين می رود.

• اگر آرد را به اندازه كافی تفت ندهيد و روغن و كره را زود به آن اضافه كنيد رنگ حلوا روشن تر می شود و در صورتی كه بيشتر تفت دهيد رنگ آن مايل به قهوه ای می شود.

• دقت کنید که وقتی که آرد گندم استفاده می كنيد بايد در هنگام تفت دادن آرد، بيشتر هم بزنيد چون آرد گندم خاصيت چسبندگی دارد و به هم می چسبد و در صورتيكه مدام هم نزنيد گلوله گلوله می شود. در صورتیکه آرد برنج و سبوس دار این طور نیستند و احتیاج به هم زدن کمتری دارند.

• برای طرز تهیه حلوای مجلسی قالبی، به همین صورت آن را درون قالب فشار بدهید و بعد از خنک شدن آن را برگردانید. فقط دقت داشته باشید برای تهیه حلوا قالبی، حلوا نباید شل یا خیلی سفت باشد.

حلوای خشک تبریز « لوز و پسته ای »

مواد لازم برای طرز تهیه حلوا خشک لوزی :

آرد 250 گرم

روغن 250 گرم

پودر قند 250 گرم

زنجبیل 1 قاشق مرباخوری

پودر هل 1 قاشق مرباخوری

زعفران قاشق چایخوری

گلاب 1/2 فنجان

پودر پسته کمی برای تزیین

طرز تهیه حلوا خشک مجلسی :

برای طرز تهیه حلوا خشک، ابتدا روغن را داخل تابه داغ کنید و بعد آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا با حرارت ملایم طلایی رنگ شود و گلوله های آن باز شود، سپس پودر هل، زنجبیل، پودر قند را اضافه کنید. زعفران و گلاب را حل کنید و به بقیه ی مواد اضافه کنید. سپس از روی حرارت بردارید و سریع و مدام هم بزنید تا حلوا خشک یکدست شود.

اکنون حلوا را درون ظرف چهارگوشی بریزید و آن را صاف کنید و روی آن پودر پسته بریزید و اجازه بدهید تا خوب خنک شوند، و بعد با چاقویی تیز به شکل لوزی برش بدهید و داخل ظرف سرو بچینید.


برچسب ها :
دسته بندی : خبر داغ , مطالب خواندنی
ارسال دیدگاه