- 6 نکته درباره آخرین مناظره : از 60 درصد قلابی جلیلی تا 60 درصد واقعی پزشکیان
- بحران آب شدت گرفت ؛ تبخیر آب در ایران سهبرابر میانگین جهانی
- پزشکیان: عهد همه ما؛ خلق فرصتی دیگر برای ایران است
- ایران ۱۱ مقام آمریکایی را تحریم کرد/ بیانیه وزارت خارجه
- با این ۱۰ راهکار هوش هیجانی تان را بالا ببرید
- جلیلی: انتخاب با مردم است؛ بازگشت به ۸ سال تعطیلی کشور یا امتداد شهید رئیسی
- برگزاری آیین امضای تفاهمنامه همکاری چند جانبه در حوزه ماشینها و صنایع تبدیلی غذایی کشاورزی در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
- توئیت جدید مصطفی پورمحمدی درباره انتخابات ریاست جمهوری
- آمار عجیب مزاحمت تلفنی برای اورژانس!
- به این افراد هرگز نباید فرصت دوباره بدهید
- بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران
- رأی پزشکیان و جلیلی چند درصد واجدان شرایط است؟
- هشدار سازمان ثبت احوال درباره مدارک هویتی
- دریافت پول برای ثبت نام در مدارس دولتی؛ ممنوعیتی که روال است
- رمزارز دیجیتالی که ۸۰۰ درصد رشد ثبت کرد
» خبر داغ
» وضعیت شیوع سرطانهای گوارش در ایران
تاریخ انتشار : 2019/11/08 - 11:41
وضعیت شیوع سرطانهای گوارش در ایران
رئیس انجمن گوارش و کبد، با عنوان این مطلب که ۲۷ درصد سرطانها در ایران مربوط به سرطانهای گوارش است، گفت: سالانه ۱۰ هزار مورد سرطان معده در کشور داریم.
![وضعیت شیوع سرطانهای گوارش در ایران](https://tadbiretazenews.ir/wp-content/uploads/98-02-c32-4158-600x330.jpg)
رضا ملک زاده، در حاشیه کنگره بیماریهای گوارشی، افزود: سرطانها در ایران در سالهای اخیر افزایش داشته، اما هنوز شیوع سرطان ایران از متوسط جهانی کمتر است.
وی با اشاره به اینکه شایع ترین سرطان در مردان سرطان معده است، گفت: مهم ترین علل سرطان معده در ایران نوعی میکروب به نام هلیکوباکتر پیلوری است که زمانی ۹۰ درصد ایرانیها به آن مبتلا بودند، هم اکنون این عدد حدود ۵۰ درصد است و پیش بینی میشود در آینده نیز کمتر شود.
رئیس انجمن گوارش و کبد ایران، افزود: سیگار، قلیان، تریاک، نمک و مصرف نکردن میوه و سبزیجات از علل ابتلا به سرطان معده هستند.
وی درباره شایع ترین بیماری گوارشی در کشور، گفت: ۲۰ تا ۲۵ درصد ایرانیها از ریفلاکس یعنی درد بالای معده و ناف، همراه ترش کردن و سنگینی شکم گله میکنند که بیشتر منشا این درد، التهاب در انتهای مری است، چاقی و پرخوری نیز از علل ابتلا به این بیماری است.
ملک زاده گفت: مصرف زیاد چای از دیگر علل بروز ریفلاکس است، به صورتی که در گذشته چای در استکان و هم اکنون در لیوانهای بزرگ و روزی چند بار مصرف میشود، فست فود، چیبس، پفک، میوههای ترش، غذاهای تند نیز میتوانند سبب ریفلاکس شوند.
وی با بیان اینکه توصیه دینی ماست که قبل از سیرشدن کامل دست از غذا خوردن بکشید، افزود: نزدیک ۷۰ درصد ایرانیها یا اضافه وزن دارند، یا چاق هستند و حدود ۳۰ درصد غذایی که مصرف میکنند اضافی است، لذا میتوان با حفظ تعادل در غذا خوردن از بروز بیماریهای گوارش پیشگیری کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، همچنین با بیان اینکه بیماری شایع دیگر گوارشی کبد چرب است، افزود: ۳۰ درصد ایرانیها کبد چرب دارند، پرخوری و نداشتن تحرک بدنی از علل اصلی ابتلا به این بیماری است، نزدیک ۸۵ درصد ایرانیها هم تحرک بدنی کافی ندارند و سرانه کالری که مصرف میکنند بالاست، لذا چربی در رگهای قلب و مغز و کبد رسوب میکند.
وی افزود: کبد چرب تا سالها حتی ۳۰ سال در افراد ادامه دارد، اما افرادی که کبد چرب دارند در معرض این هستند که در جوانی دچار سکتههای قلبی و مغزی شوند، علت نیمی از مرگهای زودرس و ناتوانیها در کشور نیز سکتههای مغزی و قلبی است که کبد چرب میتواند علت آن باشد.
ملک زاده تاکید کرد: اعتدال در غذا خوردن و هفتهای ۵ روز و روزی سی دقیقه ورزش کردن به صورتی که نفس نفس بزنید، در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها موثر است.
به گفته وی، ۷۵ درصد متخصصان گوارش در شهرستانها هستند و در تمام مراکز استانها مراکز مجهز گوارش و کبد داریم که خدمات پیشرفته گوارش و کبد را به مردم ایران ارائه میدهند.
برچسب ها : سرطان , معده , کبد , گوارش
دسته بندی : خبر داغ , سلامت
![](https://tadbiretazenews.ir/dl/بنر.jpg)
آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر