- تحکیم روابط با کشورهای منطقه نسخه ای درمان گر در سیاست خارجی ایران؛ استراتژی گره گشای رهبر انقلاب
- نقش بی بدیل رهبر انقلاب در توسعه ایران
- روند توسعه شهری در پایتخت و تبعات آن
- چرا تناسبي شدن انتخابات مجلس در تهران مهم است؟
- صحرایی وزیر شد
- بهادریجهرمی در نشست هفتگی خبر داد< دستور رییسی برای برقراری ارتباط با مصر/معرفی وزیر پیشنهادی صمت
- روزنامه کره جنوبی: مذاکره با آمریکا برای آزادسازی 7 میلیارد دلار پول ایران
- مرضیه برومند: با وجود این همه تورم بودجه خانه سینما نصف شده است
- طالبان: نمیخواهیم رابطهمان با ایران خراب شود
- ایران خودرو: پیش پرداخت را مشمول افزایش قیمت نکردیم/ اخذ وجوه مازاد برای هزینههای قانونی است
- دستگیری عاملان سرقت ۵۰ میلیارد ریالی از یک کارگاه طلاسازی
- رسانه آمریکایی: استقبال رهبر عالی ایران از روابط کامل دیپلماتیک با مصر
- پیگیری همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری/اصلاح و بهبود خدمت بیمه تکمیلی بازنشستگان
- شورای رقابت قیمت هایما را تصویب کرد
- امیرعبداللهیان اعلام کرد فعال بودن بخش کنسولی ایران در جده، مکه و مدینه
» خبر داغ
» خلقوخوی بد؛ مسئلهای فراتر از حالت منفی ذهن
تاریخ انتشار : 2019/02/04 - 12:49
خلقوخوی بد؛ مسئلهای فراتر از حالت منفی ذهن
پژوهشهای جدید نشان میدهند افرادی که دارای خلقوخوی ناراحت و آشفته هستند، از لحاظ سلامتی عمومی دچار مشکل میشوند.

پژوهشگران در مطالعهی جدیدی دریافتند، خلقوخوی منفی افراد که بهصورت روزانه ثبت شده بود، با سطوح بالاتر التهاب (پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر جراحت و عفونت ولی درعین حال نشانهای از بیماریهای مزمن) همراه بود. تا قبل از این، در بیشتر پژوهشها درمورد ارتباط بین عواطف منفی و نشانگرهای التهاب، روی عواطف به خاطر آورده شده تمرکز میشد که در آنها شرکتکنندگان با نگاهی به گذشته، خلقوخوی خود را طی هفته یا ماه گذشته، با استفاده از یک پرسشنامهی استاندارد گزارش میکردند.
پژوهشگران برای اینکه ببینند که آیا یک اندازهگیری منظمتر از عواطف به نام عواطف لحظهای اکولوژیکی میتواند ارزیابی دقیقتری از خلقخو مهیا کند، مطالعهای انجام دادند. جنیفر گراهام انگلند، نویسندهی مقاله میگوید:
بسیاری از ابعاد ارتباط بین عواطف و التهاب هنوز کشف نشدهاند. طبق دانش ما، کسی تاکنون اندازهی تاثیر روشهای ارزیابی یا زمانبندی را روی برآورد ارتباط بین عواطف و التهاب، مورد بررسی قرار نداده است.
بهگفتهی پژوهشگران، سنجههای بازیادآوری عواطف با گذشت زمان، نسبتبه اریب ناشی از حافظه حساس بوده و میتواند تحتتاثیر عوامل شخصیتی قرار گیرد، درحالیکه تصور میشود ارزیابیهای لحظهای در زمان واقعی، روشی بهتر برای سنجش تجارب عاطفی باشند. پژوهشگران ۲۲۰ شرکتکننده را در مطالعهی خود درنظر گرفتند و طی دو هفته، پنجبار در هر روز خلقوخوی آنها را ثبت کردند. هرکدام از شرکتکنندهها با استفاده از تلفنهای هوشمند، میزان هرکدام از احساسات مثبت (احساساتی نظیر شادی، رضایت و لذت) و منفی (نظیر اضطراب، خشم، افسردگی، ناامیدی و ناراحتی) خود را ارزیابی و ثبت میکردند. علاوه بر خودارزیابیهای روزانه، این شرکتکنندگان در پایان دوره نیز عواطف مثبت و منفی خود را بازیادآوری کردند. در طول مطالعه سطوح سیتوکینهای التهابی موجود در خون آنها نیز اندازهگیری شد.
پژوهشگران با تجزیهوتحلیل کل اطلاعات، ارتباطی بین سنجههای یادآوری یا سنجههای لحظهای عواطف مثبت و منفی و نشانگرهای التهابی پیدا نکردند، اما هنگامی که آنها فقط دادههای هفتهی آخر مطالعه را مورد تجزیهوتحلیل قرار دادند، شاهد ارتباطی در زمینهی عواطف منفی و نشانگرهای التهابی بودند.
درحالیکه تجمع عواطف لحظهای منفی هفتهی اول، هیچ ارتباطی با هیچکدام از نشانگرها نداشت، تجمع عواطف منفی در هفتهی دوم با سطوح بالاتر هفت سنجهی مرتبط با التهاب مرتبط بود. لازم به ذکر است که در این مطالعه برای عوامل تاثیرگذار دیگری نظیر سن، جنسیت، شاخص توده بدنی، تحصیلات، وضعیت سلامتی و استفاده از استاتینها تصحیح انجام شد. گراهام انگلند میگوید:
طبق دانش ما اینها نخستین نتایجی هستند که نشاندهندهی ارتباط بین عواطف منفی تجمع یافته از زندگی روزانه و سنجههای التهابی است که بعدا اندازهگیری شده است. بهنظر میرسد که حداقل ارتباطی بین خلقوخوی منفی افراد طی روز و نشانگرهای التهابی وجود دارد که میتواند شاخصی از ضعف سلامتی و بیماری باشد، اگرچه نیاز به مطالعات بیشتری است. ما امیدواریم که این پژوهش موجب تشویق پژوهشگران دیگر برای گنجاندن سنجههای آنی استرس و عواطف در پژوهشهای مرتبط با التهاب شود تا به توصیف مکانیسمهای پشتصحنهی ارتباط بین عواطف و التهاب کمک کند.
با توجه به این موضوع که عواطف قابل تغییرند، ما امیدواریم که این نتایج موجب انجام پژوهشهای بیشتری برای درک ارتباط بین عواطف و التهاب شود با این امید که بتوانند منجر به مداخلات روانشناختی جدیدی شوند که موجب ارتقای سلامتی و شکستن چرخهای شوند که میتواند منجر به التهاب مزمن، ناتوانی و بیماری شود.
برچسب ها : خل و خو , ذهن , سلامتی , عواطف , پزوهش
دسته بندی : خبر داغ , علمی

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر