- امیرعبداللهیان اعلام کرد تبادل پیام میان تهران واشنگتن از طریق واسطهها/رایزنی با بورل و مورا در موضوع هسته ای
- تحکیم روابط با کشورهای منطقه نسخه ای درمان گر در سیاست خارجی ایران؛ استراتژی گره گشای رهبر انقلاب
- نقش بی بدیل رهبر انقلاب در توسعه ایران
- روند توسعه شهری در پایتخت و تبعات آن
- چرا تناسبي شدن انتخابات مجلس در تهران مهم است؟
- صحرایی وزیر شد
- بهادریجهرمی در نشست هفتگی خبر داد< دستور رییسی برای برقراری ارتباط با مصر/معرفی وزیر پیشنهادی صمت
- روزنامه کره جنوبی: مذاکره با آمریکا برای آزادسازی 7 میلیارد دلار پول ایران
- مرضیه برومند: با وجود این همه تورم بودجه خانه سینما نصف شده است
- طالبان: نمیخواهیم رابطهمان با ایران خراب شود
- ایران خودرو: پیش پرداخت را مشمول افزایش قیمت نکردیم/ اخذ وجوه مازاد برای هزینههای قانونی است
- دستگیری عاملان سرقت ۵۰ میلیارد ریالی از یک کارگاه طلاسازی
- رسانه آمریکایی: استقبال رهبر عالی ایران از روابط کامل دیپلماتیک با مصر
- پیگیری همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری/اصلاح و بهبود خدمت بیمه تکمیلی بازنشستگان
- شورای رقابت قیمت هایما را تصویب کرد
» خبر داغ
» اگر نمیتوانید خاطرات بد را فراموش کنید، حافظه ضعیفی دارید
تاریخ انتشار : 2019/02/03 - 12:05
یک روانشناس:
اگر نمیتوانید خاطرات بد را فراموش کنید، حافظه ضعیفی دارید
یک روانشناس گفت: یک حافظه خوب و قوی میتواند مطالبی را که سودمند نیستند، فراموش کند؛ اگر افراد نتوانند خاطرات مضر را به خوبی فراموش کنند، نشان دهنده این است که حافظه ضعیفی دارند.

وحید نجاتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حافظه یک عملکرد شناختی است که محصول کارکردهای سالم ساختارهای مختلف مغزی است. مشاهده هر نقص کوچکی در حافظه برخاسته از مشکلات ساختاری مغز است.
وی ادامه داد: عوامل محیطی میتوانند با اثر روی ساختارهای مغزی آنها را تضعیف یا تقویت کنند. یک محیط غنی میتواند عملکردهای مغز را تقویت و یک محیط فقیر از نظر محرکها، میتواند ساختارهای مغزی که حافظه یکی از آنها است را تحت تأثیر قرار دهد.
این روانشناس افزود: نقایص مادرزادی، عوامل محیطی دخیل در فرایند رشد و تحول و آسیبهای ضربهای میتوانند سبب تخریب ساختارهای مغزی شوند. با افزایش امید به زندگی و بالا رفتن سن مشکلات شناختی که به تحلیل شناختی مربوط است، بیشتر بروز مییابد.
نجاتی با اشاره به اینکه یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در رفع مشکل کم حافظگی دستاوردهای توانبخشیشناختی است، تصریح کرد: ما با استفاده از توانبخشی شناختی میتوانیم پیش از اینکه کارکردهای مغز تحلیل روند آنها را تقویت کنیم. همچنین کارکردهای شناختی پس از اینکه تحلیل رفتند نیز قابل تقویت و ترمیم هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما برای پیشگیری از تحلیل کارکردهای شناختی که حافظه از جمله آن است باید به تقویت آنها بپردازیم. یکی دیگر از روشهایی که برای جلوگیری از تحلیل رفتن ساختارهای مغز اهمیت دارد ورزش کردن است.
این روانشناس با اشاره به اینکه ورزش و فعالیتهای فیزیکی با آزاد کردن مواد شبهانسولین در خون سبب افزایش نورونزایی (سلول عصبی) میشوند و به ترمیم سلولهای مغزی کمک میکنند، اضافه کرد: از نظر سلسله مراتب کارکردهای شناختی، حافظه پس از توجه قرار میگیرد و مشکلات توجه در مشکلات حافظه بروز مییابد.
نجاتی ادامه داد: ما برای اینکه حافظه شکل بگیرد باید به محیط اطراف توجه کنیم. بهعبارتی حافظه برای مواردی شکل میگیرد که ما به آنها توجه کردهایم. کمحافظگی را میتوان نقص در نگهداری اطلاعات در یک بازه زمانی کوتاه یا طولانی، نقص در یادآوری اطلاعاتی که بهخاطر سپرده شدهاند و نقص در بهروزرسانی اطلاعات تعریف کرد.
وی عنوان کرد: عدم فراموشی یکی از مشکلات حافظه است. یک حافظه خوب و قوی میتواند مطالبی را که سودمند نیستند فراموش کند. اگر افراد نتوانند خاطرات مضر را بهخوبی فراموش کنند نشاندهنده این است که حافظه ضعیفی دارند.
این روانشناس با اشاره به اینکه نباید هر اطلاعاتی را به حافظه وارد کنیم و باید جلوی ورود اطلاعات غیر مفید را بگیریم، خاطرنشان کرد: حافظه کاری (فعال) ظرفیت محدودی دارد و همه اطلاعات رقابت میکنند تا در این حافظه قرار بگیرند. یکی از کارکردهای حافظه این است که بررسی کند کدام یک از این اطلاعات سودمند و مرتبط است و آن را حفظ کند. اگر این توانایی حافظه ضعف داشته باشد اطلاعاتی که بیشتر در دسترس هستند و ضروری نیستند در حافظه ثبت و سبب اختلال آن میشوند. برای رفع این مشکل میتوان از روشهای تقویت توجه استفاده کرد که به مهارکردن و بهروزرسانی حافظه کمک میکند.
نجاتی در خصوص رابطه بین افسردگی و کمحافظگی افزود: فردی که حافظه وی دچار اختلال شده است زودتر به افسردگی دچار میشود زیرا نمیتواند فراموش کند. فرد افسرده خاطرات منفی را بیشتر بهیاد میآورد و مخزن بیشتری برای ثبت آنها دارد در نتیجه بیشتر در معرض ابتلاء به افسردگی است. زمانی که فردی شبکه معنایی اطلاعات منفی بسیاری دارد هر محرکی را میتواند به آسانی به این شبکه ارتباط دهد و از آن برداشت منفی داشته باشد.
وی عنوان کرد: فرد افسرده باید تلاش کند محرکهای منفی را مهار کند و آنها را به سایر اطلاعاتی که قبلاً وجود داشته است ارتباط ندهد. ارتباط هر محرکی با محرکهای منفی پیشین خاستگاه تشدید افسردگی است.
این روانشناس عنوان کرد: افرادی که سبک زندگی بدون بهکار گرفتن حافظه دارند دچار کمحافظگی میشوند. اصلی وجود دارد برمبنای اینکه اگر از چیزی استفاده نکنیم آن را از دست میدهیم. فردی که در زندگی روزمره خود از حافظهاش بیشتر استفاده میکند، حافظه وی بیشتر حفظ میشود.
نجاتی با اشاره به اینکه «وابسته شدن به یادآورها علاوهبر اینکه به حافظه کمک میکند سبب تضعیف آن نیز میشود»، بیان کرد: اختلالات حافظه همچون آلزایمر در افراد تحصیل کرده کمتر نمود پیدا میکند. افراد برای تقویت حافظه خود باید به مطالعه بپردازند و نباید آن را به مطالعه تحصیلی محدود کنند.
وی اضافه کرد: حتی اگر حافظه نقص اندکی داشته باشد افراد به آن پی میبرند. افرادی که نمیتوانند کارهای روزانه خود را سازمانبندی کنند، وسایل خود را گم میکنند، قرارهای خود را فراموش میکنند، مشکلات گفتاری و حرکتی دارند و… از نقایص حافظه رنج میبرند.
برچسب ها : حافظه , خاطرات بد , ذهن , روانشناسی
دسته بندی : خبر داغ , مطالب خواندنی

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر