- پیرهادی ،عضو هیات رییسه مجلس خبرداد:شاخص اجاره بها در تهران دو برابر نرخ مصوب است سال گذشته تهرانی ها 46 تا 55 درصد افزایش نرخاجارهبها داشتند
- عسگری:فقدان الگوی بومی و تکرار روندهای اشتباه قبلی، لغزش تمدنی را در پی خواهد داشت
- عوارض آزادراهها ۲۵ درصد گران شد
- عابدزاده از پونفرادینا جدا شد
- با مبلغ یارانه کالابرگ چه کالاهایی بخریم؟
- جزئیات کشف فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در شهرداری
- ۲۴ میلیارد دلار ارز در راه ایران؟
- رئیسی: پیشرفت موشکی کشور با تهدید دشمن متوقف نخواهد شد
- سردار حاجیزاده: برد موشک «فتاح» در آینده افزایش مییابد
- گروسی: پیشرفتهای خوبی در خصوص تاسیسات هستهای ایران حاصل شده است
- استقلال تنها حذف شده این فصل آسیا/ مصاف تراکتور با برنده شباب الاهلی و نماینده لبنان
- ۸۰ دختر دانش آموز در افغانستان مسموم شدند
- ذوالنوری: همه فرزندان رهبر انقلاب مستاجر هستند، یک خودرو هم از خودشان ندارند
- جزئیات تغییر ساعت کار ادارات تهران از فردا سه شنبه/ قاعده شناوری لغو شد/ جدول ساعت کار جدید بانکها
- رئیس اورژانس همدان به قتل رسید
» خبر داغ
» حکم دادگاه لاهه چه تاثیری بر تعامل ایران با خارجیها خواهند گذاشت
تاریخ انتشار : 2018/10/06 - 10:44
حکم دادگاه لاهه چه تاثیری بر تعامل ایران با خارجیها خواهند گذاشت
دبیرکل مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران و رئیس مرکز حقوقی بینالمللی ریاستجمهوری معتقد است رای صادرشده از سوی این دیوان مبنی بر لغو تحریمهای دارویی، غذایی و بشردوستانه آمریکا علیه ایران، برای شرکتهای بزرگ خارجی که میخواهند با ایران همکاری کنند، بسیار حائز اهمیت است تا آنان به مقابله با فشار سیاسی و اقتصادی آمریکا بپردازند.

دادگاه لاهه هفته گذشته با صدور رای خود در پرونده شکایت ایران، از آمریکا خواست تا شرایط را برای «صادرات بدون محدودیت دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و لوازم کشاورزی و قطعات یدکی هواپیما» که نبود آن «جانشهروندان ایرانی را به خطر انداخته» فراهم کند. براساس رای موقت قرائت شده در دیوان لاهه، قضات دریافتهاند که برخی از تحریمهای ضدایرانی آمریکا، مغایر با تعهدات در عهدنامه مودت ۱۹۵۵ است.
محسن محبی، رئیس مرکز حقوقی بینالمللی ریاستجمهوری که در دعوای ایران علیه آمریکا در لاهه ریاست تیم حقوقی ایران را به عهده داشته است در گفتوگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» میگوید: رای صادرشده در شرایط فعلی در آرامسازی فضای ملتهب سیاسی و اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است. به اعتقاد محبی، رای دیوان لاهه حاکی از تدبیر حقوقی است که ایران توانست بهکار بگیرد تا پیش از رسیدگی به موضوع اصلی تحریمها، صادرات بدون محدودیت دارو، تجهیزات پزشکی، موادغذایی و لوازم کشاورزی و قطعات یدکی هواپیما مورد بررسی این دیوان قرار گیرد.
محبی تاکید میکند رای صادرشده از دیوان لاهه امیدی را در کنشگران اقتصادی به وجود خواهد آورد چراکه حمایت دیوان لاهه از ایران این پیام را در فضای بینالمللی به همراه دارد که یک مرجع بینالمللی از اقتصاد آزاد و فارغ از فشارهای سیاسی دفاع میکند. به گفته دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران رای صادرشده از سوی دیوان لاهه برای شرکتهای بزرگی که میخواهند با ایران همکاری کنند حکم ابزار مشروعی برای مواجهه با فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا دارد.
او در تشریح «موقت» بودن رای دیوان بینالمللی دادگستری در دعوای ایران علیه آمریکا میگوید: موقت بودن حکم دیوان لاهه به این معنا نیست که رای صادرشده ارزش حقوقی ندارد. از آنجاییکه رسیدگی ماهوی به شکایات مطروحه در دیوان بینالمللی دادگستری بعضا طولانی و زمانبر است، هریک از طرفین دعوا میتوانند برای حفظ حقوق خود که ممکن است تا رسیدگی ماهوی به دعوا و صدور رای نهایی در معرض خطر قرار گیرد، از دیوان درخواست قرار موقت کنند. شاهد بودیم که از اردیبهشتماه که این موضوع در دیوان لاهه مطرح شد، بهسرعت مورد بررسی قرار گرفت تا نتیجه حاصل شود.
برچسب ها : ایران , تحریم , دادگاه لاهه , دیوان بین المللی
دسته بندی : خبر داغ , سیاسی

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر