- افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد پایه حقوق کارگران ۱.۱ میلیون تومان بیشتر شد
- قالیباف اعلام کرد سامانه ثبتنام خودروها ۲۴ امشب بسته میشود/ بازگشایی مجدد ٧ و ٨ فروردین
- جمله منتخب سال ۱۴۰۱ رهبر انقلاب از نظر کاربران انتخاب شد
- واریز نشدن حقوق معلمان تا 29 اسفند / وزارت آموزش و پرورش: واریز شد ؛ عذرخواهی / درخواست عزل و استعفای وزیر
- تعیین دستمزد کارگران در جلسه امروز شورای عالی کار
- دستیارهای قلعهنویی در اولین تمرین تیم ملی
- بانک مرکزی اعلام کرد ورود چکهای ۲۰۰ هزار تومانی برای نخستین بار به بازار
- تخصیص سهام عدالت به جاماندگان منتفی شد
- رئیسی: قانون رتبهبندی، با دقت و در نظر گرفتن حقوق معلمان اجرا شود
- امیرعبداللهیان: درباره احیای برجام ابتکاری روی میز است/گروسی از نتیجه کار رضایت داشت
- سردار آزمون به اردوی تیم ملی نمیآید
- ما میرویم ایران اسلامی میماند
- عضو ستاد استهلال: پنجشنبه سوم فروردین اول رمضان خواهد بود
- توصیههای نوروزی برای دیابتیها
- تحلیل هنری کیسینجر؛توافق ایران و عربستان: تغییری اساسی در اوضاع استراتژیک خاورمیانه است/ سعودیها از طریق بازی آمریکا علیه چین در حال متعادل کردن امنیت خود هستند
» اقتصادی
» عبور از هفت خوان بانک ها برای دریافت وام ناچیز
تاریخ انتشار : 2018/05/30 - 10:27
عبور از هفت خوان بانک ها برای دریافت وام ناچیز
متقاضیان دریافت تسهیلات بعد از مدتها رفت و آمد و تامین خواستهای بانکها برای دریافت تسهیلات، در نهایت با وامهایی مواجه میشوند که بخشی از رقم مورد نظر بلوکه شده و تا پایان تسویه وام به آنها پرداخت نمیشود. وثیقهگیری بخشی از تسهیلات مدتهاست که یکی از معضلات مشتریان بانکها به شمار رفته و هنوز حل و فصل نشده است.
به گزارش تدبیر تازه نیوز، روند دریافت تسهیلات در بانکها کار چندان ساده

دریافت وام از بانک ها با مشکلات وثیقه و ضامن
ای نیست و یک متقاضی وام خرد باید مدتها به دنبال تامین گزینههایی باشد که بانکها مقابل او میچینند و میتوان از جمله آنها به تکمیل پرونده تا تامین ضامنهای مختلف و وثایقی که تامین آن کار سختی است اشاره کرد. اما بعد از اینکه متقاضی دریافت تسهیلات از هفتخوان بانکها رد میشود و زمان دریافت وام است با مبلغی که بخشی از آن قرار نیست به او پرداخت شده و در قالب وثیقه در بانک باقی میماند مواجه خواهد شد. بانکها معمولا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد وام پرداختی به گیرندگان تسهیلات را نزد خود به عنوان وثیقه نقدی نگه میدارند.
بانک ها حق دریافت وثیقه نقدی برای پرداخت وام را ندارند
گزارشهای میدانی حاکی از آن است که با اینکه در دو سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرده بود بانکها حق دریافت وثیقه نقدی از وام را ندارند و با آنها برخورد میشود همچنان این معضل پابرجاست. به عنوان نمونه در یکی از بانکها که مدعی اعطای کارتهای اعتباری است مبلغ وام تا حداکثر ۵۰ میلیون تعیین شده، اما برای اعطای آن بعد از تامین شرایط مشخص شده تا ۱۰ میلیون تومان نزد بانک نگه داشته میشود تا در پایان سه سالی که به عنوان دوره بازپرداخت تعیین شده به مشتری برگردد. به عبارتی فرد بعد از مدتها تلاش برای گرفتن یک وام ۵۰ میلیون تومانی باید ۴۰ میلیون تومان دریافت کند.
در این شرایط مشخص آن است که در کنار سود ۱۸ درصدی که گیرنده تسهیلات بابت وام ۵۰ میلیونی میپردازد سود دیگری را نصیب بانک خواهد کرد به طوری که ۱۰ میلیون بلوکه شده اگر سود ۱۵ درصد سپرده که عرف فعلی نظام بانکی است به آن اختصاص پیدا کند، سالانه حدود ۱.۵ میلیون سود داشته و در پایان سه سال به ۴.۵ میلیون تومان میرسد. در سوی دیگر با توجه به اینکه برای وام ۵۰ میلیونی با سود ۱۸ درصد در سه سال باید ۶۵ میلیون تومان بازپرداخت شود، اضافه کردن ۴.۵ میلیون تومان سود ناشی از ۱۰ میلیون بلوکه شده مجموع بازپرداخت را تا مرز ۷۰ میلیون تومان پیش میبرد به عبارتی با این ترفند بانکها، سود بازپرداخت وام به جای ۱۸ درصد تا بالای ۲۰ درصد خواهد رفت.
بانکها دلیل این موضوع را عمدتا بالابودن بهای تمام شده پول خود اعلام کرده و میگویند منابع آنها پاسخگوی تامین تسهیلات مورد تقاضا و هزینههای آن نیست از آن رو با بلوکه کردن بخشی از منابع اعطایی در کنار جذب منابع بخشی از هزینه تمام شده پول را نیز تامین میکند.
انتظار میرفت بانک مرکزی با توجه به وعدهای که در مورد رسیدگی به این مشکل نظام بانکی یعنی وثیقه نگه داشتن بخشی از وام داده و اعلام کرده بود در صورت مواجه با این موضوع با بانک خاطی برخورد شده و وثیقه به مشتری بر میگردد، با این موضوع برخورد کند ولی همچنان این مساله در بانکها دیده شده، مشتریان ناراضی و البته بانکها هم راهی برای کاهش بهای خود ندارند.
منبع: ایسنا
برچسب ها : بانک , بانک مرکزی , تدبیر تازه نیوز , تسهیلات , سود , ضامن , وام , وثیقه
دسته بندی : اقتصادی , بانک و بیمه , خبر داغ

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر