- 6 نکته درباره آخرین مناظره : از 60 درصد قلابی جلیلی تا 60 درصد واقعی پزشکیان
- بحران آب شدت گرفت ؛ تبخیر آب در ایران سهبرابر میانگین جهانی
- پزشکیان: عهد همه ما؛ خلق فرصتی دیگر برای ایران است
- ایران ۱۱ مقام آمریکایی را تحریم کرد/ بیانیه وزارت خارجه
- با این ۱۰ راهکار هوش هیجانی تان را بالا ببرید
- جلیلی: انتخاب با مردم است؛ بازگشت به ۸ سال تعطیلی کشور یا امتداد شهید رئیسی
- برگزاری آیین امضای تفاهمنامه همکاری چند جانبه در حوزه ماشینها و صنایع تبدیلی غذایی کشاورزی در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
- توئیت جدید مصطفی پورمحمدی درباره انتخابات ریاست جمهوری
- آمار عجیب مزاحمت تلفنی برای اورژانس!
- به این افراد هرگز نباید فرصت دوباره بدهید
- بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران
- رأی پزشکیان و جلیلی چند درصد واجدان شرایط است؟
- هشدار سازمان ثبت احوال درباره مدارک هویتی
- دریافت پول برای ثبت نام در مدارس دولتی؛ ممنوعیتی که روال است
- رمزارز دیجیتالی که ۸۰۰ درصد رشد ثبت کرد
» اسلایدر دوم
» سنگک قدیمی ترین نان ایرانی / خواص و دلایل برتری سنگک از نظر کارشناسان تغذیه
تاریخ انتشار : 2018/09/26 - 13:53
سنگک قدیمی ترین نان ایرانی / خواص و دلایل برتری سنگک از نظر کارشناسان تغذیه
نان سنگک در صدر نانهای ایرانی قرار دارد و از آرد سبوسدار درست میشود. از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است.
![سنگک قدیمی ترین نان ایرانی / خواص و دلایل برتری سنگک از نظر کارشناسان تغذیه](https://tadbiretazenews.ir/wp-content/uploads/صبحانه-500x330.jpg)
شیوه پخت سنتی نان سنگک و شکل و طعم متمایز آن از سایر نانها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته است.
بهویژه برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.
از نظر مصرفکنندگان نان خوب نانی است که خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد.
همچنین به خوبی تخمیر شده و از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده باشد.
نان باید در محیطی پاکیزه و با شرایط بهداشتی تهیه شده باشد.
ارزش تغذیه ای کاملی داشته و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.
سنگک؛ از قدیمیترین نان های ایرانی
نان سنگک یکی از قدیمیترین نان های ایرانی است.
بهطوری که برخی قدمت این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی میدانند.
در میان نان های سنتی و ملی ایران شامل نان لواش، تافتون و بربری، نان سنگک از نظر کارشناسان تغذیه بهترین نوع نان است.
حتی برخی با اغراق این نوع نان را بهترین نوع نان در دنیا میدانند.
چرا نان سنگک؟
این نان حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است.
این نان به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.
نان سنگک برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند.
آهن موجود در نان سبوسدار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان میشود.
چون برای نان سنگک بیشتر از آرد کامل استفاده میشود و آرد کامل، ویتامینها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه میشود.
نان سنگک به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
سبوس عامل خوشمزگی
نان سنگک که از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی است از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و کمینمک پخته میشود.
به اعتقاد کارشناسان، آنچه بیش از همه موجب شده نان سنگک در صدر نان های سنتی ایران قرار گیرد.
آرد این نان است. آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات باشد.
یکی از دلایل خوش طعم بودن نان سنگک، سبوس موجود در آرد این نان است.
سبوس یک ماده با ارزش و دارای مواد غذایی فراوان است و برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، نان سبوسدار بسیار مفید است.
نان هایی که با آردهای کامل و سبوسدار تهیه میشوند، نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند.
مصرف روزانه آنها میتواند، مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامینها را تأمین کند.
نان سنگک با طعم تافتون!
برخی معتقدند نان های سنگک در گذشته به دلیل اینکه از آردهای با سبوس گیری بسیار پایین تهیه میشدند از مغذی ترین نانها بودند.
اما مدتی است برخی نانواها برای پخت نان سنگک از آرد «تافتون یا لواش» استفاده میکنند.
همین باعث شده نان های سنگک امروزی طعم، مزه و کیفیت گذشته را نداشته باشد.
میزان سبوس گیری آردسنگک باید هفت درصد باشد.
اما این دست از نانواها از آرد تافتون یا لواش که میزان سبوس گیری آرد آن 13 درصد است، استفاده میکنند.
هر چند سبوس گیری بالا موجب میشود نان قدری شفاف تر شود اما کیفیت لازم را ندارد.
اما برخی دیگر در جوابشان میگویند چنین مساله ای خیلی بعید است.
زیرا شرایط آرد سنگک با آرد تافتون و لواش متفاوت است و نانواها نمیتوانند اینگونه نان مناسب پخت کنند.
به هرحال اگر این نان با آرد خودش پخت شود بهترین نان دنیاست.
برچسب ها : آرد , جوش شیرین , سبوس , سنگک , نان
دسته بندی : اسلایدر دوم , خبر داغ , سلامت , مطالب خواندنی
![](https://tadbiretazenews.ir/dl/بنر.jpg)
آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر