به گزارش تدبیر تازه نیوز، به نقل از بی بی سی، بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، بانکها و شرکتهای تحریم شده با بنیاد تعاون بسیج ارتباط دارند.
آمریکا مدعی است که این بانکها و شرکت ها به دست داشتن در نقض حقوق بشر در داخل ایران و آنچه جذب سربازان زیر سن قانونی برای جنگ سوریه خوانده ، متهم هستند.
بانک های ملت، سینا، پارسیان، گروه مالی مهر اقتصاد، بانک مهر اقتصاد از جمله تحریم شدهها هستند.
همچنین گروه صنعتی تراکتورسازی ایران ، شرکت فولاد مبارکه، شرکت توسعه معادن روی نیز تحریم شدهاند.
شرکت های سرمایهگذاری مهر ایرانیان، تدبیرگران آتیه، نگین ساحل رویال، شرکت تکنوتار و شرکتهای وابسته و گروه بهمن نیز به فهرست تحریمهای واشنگتن اضافه شدهاند.
آمریکا در سال ۲۰۱۱ میلادی سپاه پاسداران، سازمان بسیج، نیروی انتظامی ایران را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرده بود.
این تحریم ها در حالی اعلام شده که آمریکا در پی تحریم صنعت نفت و نظام بانکی ایران است. موعد اعمال تحریم های نفتی و بانکی روز ۱۳ آبان است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا روز دوشنبه گفت که واشنگتن همچنان در پی به صفر رساندن صادرات نفت ایران است و انتظار ندارد که این اقدام به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی منجر بشود.
برایان هوک، رئیس “گروه اقدام ایران” در وزارت خارجه آمریکا، در لوکزامبورگ به خبرنگاران گفت که هدف دولت دونالد ترامپ قطع کامل و هرچه سریع تر صادرات نفت ایران است.
هوک اخیرا ماموریتی هفت روزه در چند کشور اروپایی و هند را آغاز کرده است. هند یکی از مشتریان اصلی نفت ایران است و بر ادامه خرید نفت از ایران تاکید دارد.
برایان هوک همچنین ایران را متهم کرد که از درآمد نفتی خود برای حمایت از “گروه های تروریستی” و پیشبرد برنامه موشکیاش استفاده می کند.
او پس از مذاکره با دیپلمات های فرانسه، بریتانیا و آلمان، از اظهار نظر درباره اعطای معافیت های احتمالی از برخی تحریم ها به این کشورها خودداری کرد و درباره این که واشنگتن شبکه مالی سوئیفت را هدف قرار خواهد داد یا نه صحبتی نکرد.
با نزدیک شدن موعد تحریم نفتی آمریکا علیه ایران که قرار است از چهارم نوامبر (سیزدهم آبان ماه) اجرایی شوند، ایران به دنبال راههایی است که میزان صادرات خود را تا حد امکان حفظ کند یا از کاهش چشمگیر آن جلوگیری کند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران از یافتن مشتریان جدید نفتی خبر داد و گفت که این کشورها “شرکای سنتی” ایران نیستند.
واشنگتن، ایران را متهم میکند که در سوریه، یمن، عراق و لبنان با حمایت از یک طرف درگیریهای داخلی این کشورها، به بیثباتی در خاورمیانه دامن میزند. تهران همواره این اتهامات را رد کرده و در مقابل، واشنگتن را متهم میکند که در سیاست منطقه دخالت میکند و منافع کشورهای مختلف خاورمیانه را نادیده میگیرد.
در پی خروج آمریکا از برجام، دور نخست تحریمهای آمریکا که از زمان امضای برجام متوقف شده بود از مرداد ماه دوباره از سرگرفته شد. دور بعدی تحریمها از روز ۱۳ آبان (حدود یکماه دیگر) آغاز خواهد شد. این اقدام با واکنش منفی جامعه جهانی روبهرو شده و دیگر امضا کنندگان برجام – از جمله متحدین اروپایی آمریکا – اعلام کردهاند که همچنان به این توافق پایبند خواهند بود و ایران را تحریم نمیکنند.