به گزارش ایسنا، احسان خاندوزی در آیین دستاوردهای طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان اظهار کرد: طی یکسال گذشته تلاش بیوقفه بدون هیاهو توسط مجموعه دستاندرکاران طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان انجام شده که جا دارد به آنها خداقوت بگویم. وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور در این زمینه همکاری خوبی داشتهاند که اگر نبود طرح به سرانجام نمیرسید.
وی اضافه کرد: تمام تلاش ما در اجرای طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان این بود که در عمل نشان دهیم میتوان اصلاحات اقتصادی در ایران را با تمام محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی انجام داد.
وزیر اقتصاد با اشاره به پیشنهاد ساماندهی وضعیت آرد و نان در اوایل سال ۱۴۰۱ خاطر نشان کرد: بعد از حدود دو ماه بررسی طرح جمعبندی این شد که فعلا قابل انجام نیست اما مجموعهای از جوانان نخبه کشور همت کردهاند و به تمام شهرها و روستاهای کشور رفتند و این کار در مدت زمان کوتاهی میسر شد.
خاندوزی طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان را در سه گام مورد بررسی قرار داد و گفت: گام اول شفاف شدن دادهها برای اشراف حاکمیت به موضوعاتی همچون میزان مصرف، تولید، ریزدادهها، الگوهای مصرف و نیازها بود که در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به این موضوع پرداخته شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: گام دوم هوشمند سازی نحوه حمایت و تخصیص منابع بود که باید ما به ازای آن را به نانوایان تخصیص میدادیم. نیمه اول سال ۱۴۰۲ به این مرحله پرداخته شد.
وی تاکید کرد: قدم سوم مردمی سازی طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان است که هماکنون باید اجرا شود. مردم میتوانند در مورد جزییات، نقاط مثبت و منفی طرح نظر بدهند تا ان شاءالله این قدم نیز به نتیجه برسد و زنجیره اصلاح و تکمیل شود.
خاندوزی صرفهجویی در مصرف آرد و نان را مهمترین دستاورد هوشمند سازی دانست و گفت: با اجرای طرح هوشمند سازی تا پایان سال بیش از ۱.۵ میلیون تن در مصرف آرد کشور صرفهجویی صورت خواهد گرفت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به آمار مصرف آرد یارانهای طی پنج سال گذشته یادآور شد: در سال ۱۳۹۸ مصرف آرد یارانهای کشور ۸.۱ میلیون تن بود که سال ۱۳۹۹ به ۸.۳ میلیون تن رسید. سال ۱۴۰۰ این عدد به ۸.۵ میلیون تن افزایش پیدا کرد. اگر همان مسیر را ادامه میدادیم سال ۱۴۰۱ باید به ۸.۸ میلیون تن و امسال به ۹.۹ میلیون تن مصرف آرد یارانهای میرسیدیم، اما خوشبختانه با اجرای طرح هوشمند سازی در سال ۱۴۰۱ میزان مصرف به ۸.۲ میلیون تن رسید و در سال جاری به ۸.۱ میلیون تن خواهد رسید. البته هنوز نظارتها دقیق نیست و انحرافاتی در طرح وجود دارد. با این حال مصرف آرد کشور امسال به مصرف سال ۱۳۹۸ بر میگردد.
وی دستاورد دیگر دوم را جلوگیری از هرزروی آرد و نان دانست و اظهار کرد: با اجرای طرح هوشمند سازی قیمت آرد در معاملات غیررسمی به دو برابر افزایش یافته و قیمت جواز نانوایی ۵۰ درصد کاهش یافته است که نشان میدهد سوءاستفادهها کاهش یافته است و افرادی که رفتار خلاف قانون داشتند در این الگوی هوشمند ناچار میشوند رفتار خود را اصلاح کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: ۲۷ هزار میلیارد تومان در سال کاهش هزینههای تامین آرد یارانهای کشور با اجرای طرح هوشمند سازی محقق شده که معادل ۱.۵ میلیون تن آرد است.