- عضو هیات رییسه اتاق ایران مطرح کرد دو پیش شرط مهم برای رونق اقتصادی در ۱۴۰۲
- چرا طالبان به دختران اجازه آموزش نمی دهد؟
- زیدان در انتظار دو پیشنهاد وسوسهبرانگیز
- رئیسجمهور: کسانی که میخواهند با ایران کار کنند زمینه آن کاملا فراهم است
- کارشناسان: در ۵ تا ۱۰ سال آینده جمعیت سالمند کشور افزایش مییابد؛ زنگ خطر برای ایران زده شده
- ثبتنام جاماندگان طرح فروش یکپارچه خودروهای داخلی آغاز شد
- ایران قهرمان فوتبال ساحلی آسیا شد
- ادعاى انگليس: ایران عرضه پهپاد به روسیه را از سر گرفت
- وام ازدواج ۱۸۰ میلیون تومانی ابلاغ شد
- کره شمالی ۲ موشک بالستیک به دریای شرقی شلیک کرد
- از تردد غیرضروری در جاده چالوس خودداری کنید
- ۷ عادت غلط که سبب پیری زودرس پوست میشود
- بهادری: اجرای قراردادهای ایران با چین آغاز شده است
- ورود سرمایهگذاران چینی به بندر عباس/ فعلا تجارت ایران و عربستان با شناورهای کوچک برقرار میشود
- قیمت دلار از عهد قاجار تا سلسله پهلوی
» اقتصاد کلان
» کاهش ۸ درصدی تورم و رشد اقتصادی در ایران
تاریخ انتشار : 2018/06/09 - 14:18
بانک جهانی اعلام کرد
کاهش ۸ درصدی تورم و رشد اقتصادی در ایران
بانک جهانی اعلام کرد تورم ایران تا پایان ماه آوریل به ۸ درصد کاهش یافته است.

به نقل از تدبیرتازه نیوز، بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کرده است رشد اقتصادی این منطقه در ماههای ابتدایی سال ۲۰۱۸ به نسبت سال پیش از آن بهبود یافته است. به گفته بانک جهانی، بسیاری از کشورهای این منطقه دست به اصلاحات ساختاری گسترده ای در اقتصاد خود زدهاند که به تدریج میتواند منجر به ارتقای بهره وری در این کشورها شود، اما رشد این کشورها توسط تنش های ژئوپلتیکی و تعدیلات مالی به چالش کشیده شده است.
در بخش دیگری از این گزارش از کاهش نرخ تورم در بسیاری از کشورهای منطقه استقبال شده است. با وجود اعمال مالیات بر ارزش افزوده در عربستان و امارات، متوسط نرخ تورم کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس زیر ۳ درصد است. در مصر تورم به نحو قابل ملاحظهای از ۳۰ درصد در ژوئیه ۲۰۱۷ به ۱۳ درصد در آوریل ۲۰۱۸ کاهش یافته است که به بانک مرکزی این کشور اجازه داده است در حمایت از کارایی بیشتر، ۲ مرتبه نرخ بهره را کاهش دهد.
بانک جهانی در ادامه با اشاره به موفقیت ایران در کاهش نرخ تورم می افزاید نرخ تورم از ۱۰ درصد در اواخر سال گذشته به ۸ درصد در ماه آوریل رسیده است.
هم چنین بانک جهانی پیش بینی کرده است با توجه به تداوم بهبود اوضاع اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت پس از کاهش شدید بهای نفت، متوسط رشد تولید ناخالص داخلی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به ۳ درصد در سال ۲۰۱۸ برسد و این رشد در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز با افزایشی خفیف ادامه داشته باشد. بانک جهانی اعلام کرده است کشورهای واردکننده نفت در منطقه رشد کمتری از کشورهای صادرکننده خواهند داشت.
مهم ترین ریسک های بر سر راه رشد اقتصادی کشورهای این منطقه، نوسان مجدد در بهای نفت، انجام اصلاحات اقتصادی با سرعتی کمتر از حد انتظار و تشدید بیش از پیش تنش های ژئوپلتیکی عنوان شده است.
بیشترین نرخ رشد پیش بینی شده بانک جهانی از کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۸ متعلق به جیبوتی با ۶.۵ درصد است و پس از این کشور مصر با ۵.۳ درصد قرار دارد. ایران با ۴.۱ درصد دارای سومین رشد سریع اقتصادی در سال ۲۰۱۸ در بینکشورهای منطقه خواهد بود. بانک جهانی پیش بینی کرده است رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ نیز بدون تغییر و در سطح ۴.۱ درصدی باقی بماند.
از سوی دیگر کمترین رشد اقتصادی پیش بینی شده مربوط به بحرین با ۱.۷ درصد است و پس از این کشور، عربستان با رشد ۱.۸ درصدی و کویت با رشد ۱.۹ درصدی، پایین ترین نرخ های رشد منطقه را خواهند داشت.
برچسب ها : ایران , بانک جهانی , تدبیرتازه نیوز , تورم , خاورمیانه , رشد اقتصادی , شمال آفریقا , نرخ تورم
دسته بندی : اقتصاد کلان , اقتصادی , خبر داغ

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر